PROSLAVA BLAGDANA SV. JURJA

Predstavljen program 5. Starigrad Paklenica Film Festivala

Predstavljen je program 5. Starigrad Paklenica Film Festivala - međunarodnog Festivala glazbenog dokumentarca koji će se održati od 02. do 07. kolovoza 2014. godine. Pozivamo Vas da nam se pridružite i ove godine u prekrasnom ambijentu NP Paklenice.

Ovogodišnji program SPFF-a možete dostupan je na www.spff.hr te FB stranicama festivala.

pročitajte više...
 

 

Najuređenija okućnica 2014.

Pozivamo Vas na sudjelovanje u akciji Najuređenije okućnice 2014.

Bira se najuređenija okućnica u dvije kategorije:

1. Okućnica/balkon privatne kuće/stana

2. Okućnica gospodarskog subjekta (ugostiteljski, trgovački i drugi)

Ocjenjivanje obuhvaća: cvjetnost i hortikulturno uređenje, opremljenost (ograda, kućni broj), uređenost fasade, utjecaj na izgled ulice, te uređenost terase, izloga, izložbenog prostora kod gospodarskih subjekata.

Najuređenije okućnice očekuju nagrade i priznanja te sudjelovanje u akciji izbora najuređenije okućnice na razini Zadarske županije. Obilazak okućnica provodit će se tijekom lipnja 2014. godine, a zainteresirane molimo da se prijave u Turistički ured Starigrad zaključno do 09. lipnja 2014.

pročitajte više...
 

 

Poziv na regionalnu prezentaciju za pružatelje ugostiteljskih usluga u obiteljskom smještaju

Pozivamo Vas na regionalnu prezentaciju za pružatelje ugostiteljskih usluga u obiteljskom smještaju koja će se održati 29.05.2014. godine (četvrtak), s početkom u 11:00 sati u Hotelu Kolovare, Ulica Bože Peričića 14, Zadar, u organizaciji HGK Sektora za turizam i Županijske komore Zadar, a u suradnji s Ministarstvom turizma i Institutom za turizam Zagreb.

Dnevni red:

1. Aktualne aktivnosti - Zajednica obiteljskog smještaja pri HGK i HGK Sektor za turizam

2. Nacionalni program unapređenja obiteljskog smještaja - Institut za turizam

3. Izmjene i dopune Pravilnika za hotele/hotel baština, difuzni hotel, integralni hoteli, lječilište (spa) vrste - Ministarstvo turizma RH

4. Aktivnosti TZ Zadarske županije i TZ Ličko-senjske županije

5. Razno

Molimo Vas da najkasnije do 27.05.2014. potvrdite Vaš dolazak na regionalnu prezentaciju na e-mail: lmiscin@hgk.hr, a za sve dodatne informacije slobodno se obratite gđi. Lidiji Mišćin na gore navedeni e-mail ill telefon: 01 / 4561 792.

pročitajte više...
 

 
Održan 15. Međunarodni susret penjača Paklenica 2014

Održan 15. Međunarodni susret penjača Paklenica 2014

Usprkos izrazito lošim vremenskim prilikama kakve ne pamte ni najstariji mještani u Paklenici su se tijekom prvosvibanjskog vikenda ipak održale gotovo sve najavljene aktivnosti u sklopu 15. Međunarodnog susreta penjača Paklenica 2014. I ne samo to, oboreni su i penjački rekordi – braća Levatić iz Varaždina su pobijedili u muškoj kategoriji natjecanja Big Wall Speed Climbing ispenjavši smjer BWSC 6+ visok 160 metara za samo 15 minuta i 16 sekundi!

Ovogodišnji susret penjača otvorili su na sam 01. svibanj oni najmlađi.  VII. izdanje Kid`s Speed natjecanja u penjanju za djecu je okupilo petnaestak malih penjača a najbolje rezultate su ostvarile Lara Knoch u mlađoj (do 12 godina) te Anamarija Lovrica u starijoj (12-14 godina) kategoriji.

U ženskoj kategoriji penjao se smjer Karamara Sweet Temptations 6a+ visok 110 metara a najbrže su ga savladale Sunčica Hraščanec i Inga Patarčić (16:02).

U penjačkom maratonu „Od zore do sumraka“  sudjelovala su 4 para natjecatelja. Radi se o natjecanju kojemu je cilj ispenjati što više smjerova u zadanom vremenu te tako osvojiti što više bodova, u čemu su se najboljima pokazali Inga Patarčić i Luka Mudronja sa 1.150 bodova.

U petak navečer su se ljubitelji penjanja okupili na VII. Paklenica Film Festivalu te uživali u kratkim dokumentarcima penjačke tematike. Okupljena publika najboljim je jednoglasno proglasila film Dina Šimeka „Norway 2013.“, o penjačkom pohodu članova Hrvatske gorske službe spašavanja i kluba PK Vertikal iz Varaždina na Trall Wall – najveću vertikalnu stijenu Europe.

Loše vrijeme nije spriječilo niti trkače kojih je ukupno 60 sudjelovalo u II .Paklenica Trail utrci. Natjecanje se odvijalo u 3 težinske kategorije – Jogging kroz kanjon Velike Paklenice u dužini od 10 km, Light u dužini od 31 km te najzahtjevnije, Ultra kategorije duge 49 km.

Više informacija o održanim natjecanjima nalazi se na internetskim stranicama organizatora – www.paklenica.hr i www.paklenica-avanturist.com

pročitajte više...
 

 
15.MEĐUNARODNI SUSRET PENJAČA I PLANINARA PAKLENICA 2014.

15.MEĐUNARODNI SUSRET PENJAČA I PLANINARA PAKLENICA 2014.

Prvosvibanjski praznici od davnina su vrijeme tradicionalnog okupljanja planinara i penjača u Nacionalnom parku Paklenica a posljednjih 15 godina i vrijeme održavanja Big Wall Speed Climbing-a, jedinstvenog natjecanja u brzinskom penjanju velikih stijena.

No, ni ostali posjetitelji Paklenice neće biti zakinuti uz niz pratećih događanja – penjačka natjecanja za djecu, lekcije za početnike, penjački maraton, treking utrku, paintball natjecanje, festival outdoor filmova, glazbeni program itd…

PROGRAM:
01.05.2014. VII Kid`s Speed penjačko natjecanje za djecu;
02.05.2014. Penjački maraton Paklenica - od zore do sumraka, VII Paklenica Film Festival;
03.05.2014. II Paklenica Trail trekking utrka, XV Big Wall Speed Climbing PAKLENICA 2014., koncert.

INFO:
www.rivijera-paklenica.hr
www.paklenica-avanturist.com

pročitajte više...
 

 
XV. MEĐUNARODNI SUSRET PENJAČA

XV. MEĐUNARODNI SUSRET PENJAČA

Od 2000. godine u kanjonu Velike Paklenice održava se jedinstveno penjačko natjecanje - “Big Wall Speed Climbing” ili brzinsko penjanje velikih stijena. Ove će se godine XV. Međunarodni susret penjača – PAKLENICA 2014. održavati od 1. do 4. svibnja.

PROGRAM

ČETVRTAK - 1. svibnja 2014.

Kanjon Velike Paklenice

10:00 - otvorenje XV. Međunarodnog susreta penjača - PAKLENICA 2014.

10:30 - 11:00 - prijave za natjecanje VII. Kids’ Speed PAKLENICA 2014., početak natjecanja u 11:00 sati

PETAK - 2. svibnja 2014.

Kanjon Velike Paklenice

06:00 - 20:00 - penjački maraton Paklenica - from dawn to dusk

- cilj natjecanja je popeti što više smjerova u zadanom vremenskom razdoblju

- natjecanje će se odvijati u tri kategorije, muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi

Hotel Alan

21:30 - VII. Paklenica Film Festival

- na festivalu se prikazuju amaterski filmovi s penjačkom tematikom, trajanja do 15 minuta

SUBOTA - 3. svibnja 2014.

Trg Marasovića

II. Paklenica Trail - trekking utrka (www.paklenica-avanturist.com)

08:00 - Ultra i Light kategorija

09:00 - Jogging kategorija

Kanjon Velike Paklenice

10:00 - 13:00 - top rope natjecanje za penjače početnike / smjer Hugga Wagga

XV. Big Wall Speed Climbing - PAKLENICA 2014.

10:00 - BWSC natjecanje u ženskoj kategoriji

16:00 - BWSC natjecanje u muškoj kategoriji

Trg Marasovića

21:30 - proglašenje pobjednika i koncert

NEDJELJA - 4.svibnja 2014. - Rezervni dan

www.paklenica.hr

pročitajte više...
 

 
Tradicionalna izložba likovnih radova O.Š.Starigrad

Tradicionalna izložba likovnih radova O.Š.Starigrad

Povodom Dana škole i Dana planeta Zemlja te blagdana sv. Jurja - zaštitnika starigradske župe, O.Š.Starigrad priprema tradicionalnu izložbu dječjih likovnih radova na temu kulturne baštine podvelebitskog kraja. Ovogodišnja izložba nosi naziv “Čuvan ti preslicu i klupko vune” a sadržava likovne radove učenika nižih razreda koje su izrađivali zajedno sa svojim roditeljima na školskim radionicama tijekom ožujka. Izložba će biti postavljena u atriju hotela Alan u Starigradu-Paklenici. Otvaranje izložbe uz prigodan program i nastup KUD-a Podgorac je u četvrtak, 24.travnja u 16.00h te će se moći razgledati do 04.svibnja.

Program obilježavanja Dana škole se nastavlja u utorak, 29.travnja, kada će se s početkom u 17.00h u velikoj dvorani hotela Alan (stari restoran) održati svečana akademija. Tom se prilikom, uz prigodan program kojeg izvode učenici svih razreda, najuspješnijim učenicima uručuju priznanja za postignute rezultate, a “osmaši” se tradicionalno opraštaju od osnovne škole. Po završetku akademije (oko 18.00h) na školskom igralištu će se održati finale 3.Memorijalnog turnira “Antonio Parić”.

pročitajte više...
 

 
Akcija uređenja starog pješačkog puta 12. i 13.travnja

Akcija uređenja starog pješačkog puta 12. i 13.travnja

Ovog vikenda, 12. i 13.travnja, održava se druga akcija uređenja i označavanja starog pastirskog puta koji iz mjesta Seline i Modrič, preko zaseoka Stanići i Kneževići, voodi do krških polja Veliko i Malo Libinje. Akciju organiziraju planinarska društva Belveder i Paklenica te pozivaju sve planinare i mještane Selina i Modriča, kao i sve zaljubljenike u Velebit i prirodu da se odazovu akciji i pomognu u uređenju i označavanju ovog puta.

Ova akcija je dio projekta “Put koji život znači” podržanog od strane zaklade “Kajo Dadić” iz Splita radi pružanja potpore građanskim inicijativama u lokalnoj zajednici s ciljem unapređenja kvalitete života u istima.

Kontakt: http://www.pd-belveder.hr/druga-radna-akcija-uredenje-staze-modric-malo-libinje/, GSM: 098 742 983

pročitajte više...
 

 
 
 

Jedna od mnogih legenda o buri, zapisana u Zoranićevim “Planinama”, priča o mladoj i lijepoj ali oholoj djevojci plemenitog roda po imenu Bura…

 
 
 
Koji dio Hrvatske Vam je najdraži za ljetovanje
  • Istra i Kvarner
  • Sjeverna Dalmacija
  • Srednja Dalmacija