PROSLAVA BLAGDANA SV. JURJA

KALENDAR DOGAĐANJA - SRPANJ 2015

07.07., 21:00 hRibarska feštica, Centar (BIKARIJA), Starigrad

09.07., 21:00 h - Ljetna večer na rivi, Starigrad
Koncert "Duo imapresija" (Rijeka)

11.07., 11:00 hSTARIGRAD PAKLENICA OPEN, Turnir NOGOMET NA PIJESKU, Bluesun hotel Alan
Prijave: Fitness centar hotela Alan (+385 91 91 08 028)

pročitajte više...
 

 
VELEBIT MTB MARATON

VELEBIT MTB MARATON

Ljubitelje bicikla oduševit će planinsko-morski ambijent kojim prolazi trasa ove utrke, od Starigrada-Paklenice preko obronaka Velebita, sve do kanjona rijeke Zrmanje.

www.outdoor.hr
www.treking-liga.com

pročitajte više...
 

 
Starigrad Paklenica BLAGDAN MALE GOSPE

BLAGDAN MALE GOSPE

Tradicionalno pučko slavlje, mala smotra folklora

pročitajte više...
 

 
Starigrad Paklenica BLAGDAN VELIKE GOSPE

BLAGDAN VELIKE GOSPE

Tradicionalno hodočašće na Veliko Rujno, najveću visoravan Velebita(900m n.v.). Nakon jutarnjeg misnog slavlja u crkvici Majke Božje slijedi veličanstvena procesija a u večernjim satima u središtu Starigrada-Paklenice održava se veliko pučko slavlje.

www.rivijera-paklenica.hr/tradicija

pročitajte više...
 

 
Starigrad Paklenica DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Kulturno-zabavni program povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se u Hrvatskoj obilježava svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu (1991.-1995.)

pročitajte više...
 

 
5.STARIGRAD PAKLENICA FILM FESTIVAL

5.STARIGRAD PAKLENICA FILM FESTIVAL

Pred nama je 5. izdanje SPFF-a — Starigrad Paklenica Film Festivala — međunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma.

Veličanstveni kanjoni Paklenice ponovno će postati jedinstvena filmska pozornica nudeći atraktivne programe i gostovanja renomiranih umjetnika iz svijeta filma i glazbe.

pročitajte više...
 

 
HotSpot Croatia free i wi-fi interpretacija u Starigradu

HotSpot Croatia free i wi-fi interpretacija u Starigradu

Uz potporu Ministarstva turizma na području Općine Starigrad je tijekom prošle godine uspostavljen te ove godine unaprijeđen sustav besplatnog pristupa internetu HotSpot Croatia Free. Pristup je moguć u središtu Starigrada-Paklenice, Selina i Tribnja-Kruščice. Na središnjoj starigradskoj rivi zvanoj Bikarija upravo je postavljene i wi-fi interpretacija. Radi se o specifičnoj instalaciji u prostoru koja posjetiteljima ukazuje na postojanje wi-fi točke. To je ujedno i mjesto gdje se mogu fotografirati te putem smartphonea, tableta i sličnih uređaja fotografije dijeliti na društvenim mrežama. Projekt HotSpot Croatia je pokrenulo Ministarstvo turizma 2013. godine, s ciljem unapređenja turističke promocije Hrvatske u skladu s najnovijim trendovima a provode ga zainteresirane jedinice lokalne i regionalne samouprave, najčešće u suradnji sa turističkim zajednicama. Popis svih destinacijau Hrvatskoj kojima je Ministarstvo odobrilo i sufinanciralo uspostavu ovog sustava objavljen je na internetskim stranicama MINT-a i HTZ-e (www.mint.hr, www.croatia.hr).

pročitajte više...
 

 

SLAVONSKA VEČER

Večer folklora i gastronomije Slavonije i Baranje.

Starigrad Paklenica - SLAVONSKA VEČERStarigrad Paklenica - SLAVONSKA VEČERStarigrad Paklenica - SLAVONSKA VEČERStarigrad Paklenica - SLAVONSKA VEČER

pročitajte više...
 

 
 
 

Jedna od mnogih legenda o buri, zapisana u Zoranićevim “Planinama”, priča o mladoj i lijepoj ali oholoj djevojci plemenitog roda po imenu Bura…

 
 
 
Koji dio Hrvatske Vam je najdraži za ljetovanje
  • Istra i Kvarner
  • Sjeverna Dalmacija
  • Srednja Dalmacija