Održan 15. Međunarodni susret penjača Paklenica 2014

Održan 15. Međunarodni susret penjača Paklenica 2014

Održan 15. Međunarodni susret penjača Paklenica 2014

Usprkos izrazito lošim vremenskim prilikama kakve ne pamte ni najstariji mještani u Paklenici su se tijekom prvosvibanjskog vikenda ipak održale gotovo sve najavljene aktivnosti u sklopu 15. Međunarodnog susreta penjača Paklenica 2014. I ne samo to, oboreni su i penjački rekordi – braća Levatić iz Varaždina su pobijedili u muškoj kategoriji natjecanja Big Wall Speed Climbing ispenjavši smjer BWSC 6+ visok 160 metara za samo 15 minuta i 16 sekundi!

Ovogodišnji susret penjača otvorili su na sam 01. svibanj oni najmlađi.  VII. izdanje Kid`s Speed natjecanja u penjanju za djecu je okupilo petnaestak malih penjača a najbolje rezultate su ostvarile Lara Knoch u mlađoj (do 12 godina) te Anamarija Lovrica u starijoj (12-14 godina) kategoriji.

U ženskoj kategoriji penjao se smjer Karamara Sweet Temptations 6a+ visok 110 metara a najbrže su ga savladale Sunčica Hraščanec i Inga Patarčić (16:02).

U penjačkom maratonu „Od zore do sumraka“  sudjelovala su 4 para natjecatelja. Radi se o natjecanju kojemu je cilj ispenjati što više smjerova u zadanom vremenu te tako osvojiti što više bodova, u čemu su se najboljima pokazali Inga Patarčić i Luka Mudronja sa 1.150 bodova.

U petak navečer su se ljubitelji penjanja okupili na VII. Paklenica Film Festivalu te uživali u kratkim dokumentarcima penjačke tematike. Okupljena publika najboljim je jednoglasno proglasila film Dina Šimeka „Norway 2013.“, o penjačkom pohodu članova Hrvatske gorske službe spašavanja i kluba PK Vertikal iz Varaždina na Trall Wall – najveću vertikalnu stijenu Europe.

Loše vrijeme nije spriječilo niti trkače kojih je ukupno 60 sudjelovalo u II .Paklenica Trail utrci. Natjecanje se odvijalo u 3 težinske kategorije – Jogging kroz kanjon Velike Paklenice u dužini od 10 km, Light u dužini od 31 km te najzahtjevnije, Ultra kategorije duge 49 km.

Više informacija o održanim natjecanjima nalazi se na internetskim stranicama organizatora – www.paklenica.hr i www.paklenica-avanturist.com

 
Nazad na - Vijesti
 
 

Jedna od mnogih legenda o buri, zapisana u Zoranićevim “Planinama”, priča o mladoj i lijepoj ali oholoj djevojci plemenitog roda po imenu Bura…

 
 
 
Koji dio Hrvatske Vam je najdraži za ljetovanje
  • Istra i Kvarner
  • Sjeverna Dalmacija
  • Srednja Dalmacija