PROSLAVA BLAGDANA SV. JURJA

DOMAĆE JE NAJBOLJE

Sajam domaćih proizvoda

Starigrad Paklenica - DOMAĆE JE NAJBOLJEStarigrad Paklenica - DOMAĆE JE NAJBOLJEStarigrad Paklenica - DOMAĆE JE NAJBOLJEStarigrad Paklenica - DOMAĆE JE NAJBOLJE

pročitajte više...
 

 
Manifestacija

Manifestacija “Domaće je najbolje”

Pozivamo proizvođače domaćih proizvoda s područja Općine Starigrad na sudjelovanje u manifestaciji “Domaće je najbolje” koja će se održati u Starigradu-Paklenici 16.-17.07. i 11.-12.08. u organizaciji Fotografica-vizualne komunikacije. Info: Turistički ured Starigrad, svakodnevno 08.00-21.00h.

pročitajte više...
 

 

Autobusna linija Zagreb - Starigrad - Zagreb

Od 01. srpnja do 31. kolovoza 2014., svakodnevno prometuje autobusna linija Zagreb - Starigrad - Zagreb.

Autobus Slavonija Bus-a polazi iz Zagreba u 08:30 h te stiže u Starigrad u 12:00 h, dok iz Starigrada polazi u 19:55 h a dolazi u Zgareb u 23:30 h. Linija obuhvaća i mjesta Seline, Rovanjska , Maslenica i Posedarje.

Cijena jednosmjerne autobusne karte iznosi 130,00 kuna,  a povratne 195, 00 kuna. Studenti i umirovljenici ostvaruju popust od 10%. Rezervacija i prodaja karata vrši se u putničkoj agenciji Slavonija Bus (+385 35 475 300) te u turističkoj agenciji Koma - Maras u Starigradu (+385 23 359 206).

pročitajte više...
 

 
Starigrad Paklenica 12. VELEBIT ULTRA TRAIL

12. VELEBIT ULTRA TRAIL

Najzahtjevnija hrvatska treking utrka odvija se na području Velebita i tradicionalno okuplja ljubitelje planinskog trčanja iz cijelog svijeta. Odvija se u 4 težinske kategorije, od turističke(15km), preko rekreativne(30km) i planinarske(45km) do ultra kategorije(75km) a sve od 0 do čak 1.757m nadmorske visine(Vaganski vrh). Organizator: KPS Multisport

www.outdoor.hr
www.treking-liga.com

pročitajte više...
 

 

Obilježen blagdan Sv. Ante

U petak, 13.06.2014. u Tribnju - Kruščici prigodnim programom obilježen je blagdan Sv. Ante.

Program je započeo svetom misom i procesijom u 11:00 sati, a nastavio se memorijalnim malonogometnim turnirom Marko Vukić te večernjim programom. Značajan doprinos ovogodišnjem programu dali su sami mještani uključivši se u organizaciju cjelodnevnog druženja na novouređenom mjesnom trgu.

pročitajte više...
 

 

BLAGDAN SV.ANTE

Tradicionalno pučko slavlje

Apartmani Starigrad Paklenica BLAGDAN SV.ANTEApartmani Starigrad Paklenica BLAGDAN SV.ANTEApartmani Starigrad Paklenica BLAGDAN SV.ANTEApartmani Starigrad Paklenica BLAGDAN SV.ANTE

pročitajte više...
 

 
Otvorena izložba Mirila - počivala duša

Otvorena izložba “Mirila - počivala duša”

U etno kući Marasović postavljena je izložba pod nazivom “Mirila - počivala duša”.

Mirila su kamene oznake jedinstvenog pogrebnog rituala prakticiranog u vrijeme kada se živjelo na Velebitu i od Velebita(17.-20.st.), smještena uz velebitske staze. Danas su mirila zaštićena nematerijalna kulturna baština Republike Hrvatske. Kroz mirila ova izložba govori o običajima, načinu života, stvaranja i umiranja cijelog jednog vremena, u suvremenoj interpretaciji znanstvenika i umjetnika (Siniša Reberski, Krešimir Rončević, Radivoj Simonović, Tomo Vinščak, Mirjana Trošelj, Petar i Josip Strmečki, Josip Zanki).

Izložba je organizirana od strane Turističke zajednice općine Starigrad i JU NP Paklenica a u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori u Zagrebu.

Ulaz na izložbu je slobodan a može se razgledati svakodnevno od 13.00-21.00h.

pročitajte više...
 

 
U NP Paklenica otvorena nova poučna staza Pjeskarica

U NP Paklenica otvorena nova poučna staza “Pjeskarica”

Staza je duga 1506 m i nalazi se na lijevoj obali potoka Velike Paklenice. Započinje kod Pakleničkog mlina (kraj ulazne recepcije), a završava prelaskom mosta u blizini Ovčjeg kuka (kanjon Velike Paklenice).

Uz stazu su postavljene i edukativne ploče, a osiguran je i prostor na kojem se mogu održavati učionice u prirodi. Staza je dobila naziv prema pjeskarici, endemskoj biljci koja raste jedino u kanjonima Velike i Male Paklenice i nigdje drugdje na svijetu.

Nova staza posjetiteljima omogućuje jedinstveni doživljaj ljepote kanjona Paklenice, a zahvaljujući sustavu signalizacije i poučnim tablama i upoznavanje sa prirodnim vrijednostima parka.

pročitajte više...
 

 
 
 

Jedna od mnogih legenda o buri, zapisana u Zoranićevim “Planinama”, priča o mladoj i lijepoj ali oholoj djevojci plemenitog roda po imenu Bura…

 
 
 
Koji dio Hrvatske Vam je najdraži za ljetovanje
  • Istra i Kvarner
  • Sjeverna Dalmacija
  • Srednja Dalmacija