Etno kuća Marasović

Etno kuća Marasović

Etno kuća Marasović

Etno kuća se nalazi u starom zaseoku Marasovići prije samog ulaza u Nacionalni park Paklenicu. Etno kuća je obnovljena i preuređena u starinskom stilu od klesanog kamena, a unutrašnjost kuće je namještena restauriranim namještajem.

Ulaskom u kuću kao da ulazite u novi svijet, upoznavajući se sa starim zanatima, oruđima, načinom života i preživljavanjem u ovom surovom kraju bez moderne tehnologije.

Etno kuća MarasovićU etno-kući Marasović, mali etnopostav sadrži dio sačuvanih kućanskih, stočarskih, poljodjelskih i drugih pribora, alata i namještaja, koji nam dočaravaju dio duge, bogate prošlosti, način života, običaje i vjerovanja ljudi ovog kraja.

U kući se nalazi i mali info-centar s etno-suvenirnicom. Etno kuća Marasović nalazi se u Starigradu-Paklenici u neposredoj blizini Nacionalnog parka Paklenica, u zaseoku Marasovići.

U autohtonom ambijentu konobe etno-kuće Marasović, u gastronomskoj ponudi možete pronaći tradicionalna jela ovog kraja koja, iako skromna i jednostavna, obiluju bogatstvom okusa i mirisa.
 

Veliki dio materijala i slika na ovoj web stranici preuzeto je sa www.rivijera-paklenica.hr i sa www.paklenica.hr

Velika zahvala Turističkoj zajednici Starigrad-Paklenica što nam je ustupila da koristimo njihov materijal i fotografije.

Te zahvala NP Paklenica također na ustupljenom tekstu i fotografijama NP Paklenica.

 
Nazad na - Starigrad
 
 

Jedna od mnogih legenda o buri, zapisana u Zoranićevim “Planinama”, priča o mladoj i lijepoj ali oholoj djevojci plemenitog roda po imenu Bura…

 
 
 
Koji dio Hrvatske Vam je najdraži za ljetovanje
  • Istra i Kvarner
  • Sjeverna Dalmacija
  • Srednja Dalmacija